Mechanical Heart | Game Bedrijf Logo

Over deze Case

Cellular Design

Logo Design

Dit logo is ontworpen voor een kleine game ontwikkelaar genaamd Mechanical Heart. In eerste instantie wilde ze een gedetailleerd logo. Echter bleek dat dit te complex en gedetailleerd werd. Dit zou niet erg elegant werken. Daarom is gekozen om voor een meer minimalistisch logo te kiezen.

De Briefing

Het belangrijkste speerpunt voor dit logo was het combineren van tandwielen en de vorm van een hart. Daarnaast was er een wens om een combinatie van typografische stijlen en pictografische stijlen te combineren.

Over het Proces

Dit logo heeft erg veel profijt gevonden door te experimenteren. Origineel zou dit logo een stuk gedetailleerder worden. Dit bleek echter niet goed te werken. Daarom is het logo met verloop van tijd versimpeld. Uiteindelijk besloten we dat de initialen MH een mogelijke omtrek zouden kunnen vormen voor het hart. Hierna was het een kwestie van het vinden voor een passende locatie voor de tandwielen. Ook moest er een kleur geselecteerd worden. Ik heb gekozen om een warme combinatie in te zetten van rood en donkerpaars. Mijn doel was om het logo goed werkend te krijgen voor zowel een lichte als een donkere achtergrond. Dit was nodig omdat een game ontwikkelaar het logo in veel verschillende contexten zal willen plaatsen. Voor het lettertype heb ik gekozen voor een simpel sans serif. Voor dit ontwerp is ook een styleguide gemaakt.

Proces

Zie meer:

Her Absent Reflection | Een game logo

PokéLibrary | Een digitale Pokémon encyclopedie