JUNO | Een Online Platform

Over deze Case

Cellular Design

Visual Design

Deze case was een opdracht vanuit school waarin we in multidisciplinaire teams aan de slag moesten. Ik was hierbij verantwoordelijk voor het visuele aspect. We moesten een platform bedenken waarbij we contact tussen studenten en bedrijven moestten versimpelen waardoor het vinden van stages en afstudeerprojecten makkelijker zou worden voor beide partijen.

De Briefing

De opdracht voor deze case was behoorlijk complex. De opdrachtgever was de HU, en zij wilden graag een platform zien waarbij studenten en bedrijven elkaar konden ontmoeten zodat het stage / afstudeer traject gemakkelijker zou verlopen. Het complexe aspect zat hem in het feit dat er 3 stakeholders waren die soms hele tegenstrijdige dingen verlangde. De link tussen Studenten en Bedrijven moest gelegd worden zonder tussenpersoon, maar de docenten wilde daar toch erg graag tussen zitten. Hierdoor liep de conceptfase langer uit dan verwacht, we wilde het concept namelijk graag goed krijgen.

Over het Proces

Het proces was behoorlijk simpel. Ik was met een team van 3 andere ontwerpers en ik had de rol van visual designer op mij genomen. Met z’n allen hebben we het concept bedacht maar de vormgeving en schermen zijn door mij uitgewerkt. De HU had altijd een soort kille uitstraling waar ik vanaf wilde stappen. Dus ondanks het feit dat dit een HU platform is heb ik ervoor gekozen de HU op een minimale manier terug te laten komen. Dit is goed bevallen bij de opdrachtgever.

Proces

Zie meer:

Choklet | Een Chocolade gethematiseerde kook app.

Mirage | Een logo voor een fictieve kledingwinkel.