Choklet | Slow Food Kookapp

Over deze Case

Cellular Design

Logo Design

Cellular Design

Branding

Cellular Design

Visual Design

Cellular Design

UX Design

Dit project was een opdracht voor school voor mijn specialisatie Visual Design. We moesten een Slow Food app ontwerpen en hierbij een prototype bij maken. Ik heb hierbij gekozen voor een chocolade gecentreerd thema.

De Briefing

De opdracht was simpel; ontwerp een Slow Food app. Het concept en het onderwerp waren vrij om te kiezen. De richtlijnen waren als volgt:

- Zorg dat jouw concept een uniek element heeft.

- Ontwerp een logo & huisstijl voor de app.

- Maak een styleguide.

- Maak een prototype van de app.

Over het Proces

Tijdens het maken van deze app kwam ik in het begin aardig in de knoop te zitten met welk thema ik nu wilde gaan werken. Ik had heel veel ideeën en thema’s waar ik mee wilde werken maar uiteindelijk koos ik dus voor het Chocolade thema.

Toen moest ik een soort gimmick bedenken wat mijn app uniek zou maken. Dit koste ook wat moeite maar na een aantal iteraties werd het een gimmick van gehoorzaamheid. Namelijk: Jij kiest wat je wilt maken, maar je mag het pas opeten als de app toestemming geeft. Dit zorgde er ook voor dat er een weerstand rating bij de gerechten kwam. Namelijk, hoeveel procent van de mensen die dit maakten konden zich daadwerkelijk weerhouden van het opeten van hun gemaakte eten?

Proces

Zie meer:

JUNO | Een online platform voor studenten en bedrijven.

Nike Team | Een online tool om voetbal outfits samen te stellen.