X=Festival | Evenement Website

Over deze Case

Cellular Design

Webdesign

Tijdens het tweede jaar van mijn Communicatie en Multimedia Design studie vroegen de oprichters van het X=Festival mij of ik interesse had om deel te nemen in de organisatie van de tweede editie van het festival. Het X=Festival is een samenkomst voor mensen in de creatieve industrie opgericht voor en door studenten van de CMD studie. Ik ben actief geweest in de organisatie van de 2016 editie van begin tot eind en was verantwoordelijk voor de website. Deze site is in tegenstelling tot andere projecten alleen in HTML en CSS gebouwd.

De Briefing

Omdat dit een project was door studenten was er niet echt een echte briefing om van te spreken. Het belangrijkste was om de stijl van de vorige editie te hanteren en deze door te zetten om een waardige tweede editie te maken. Ik was hier niet mee bezig aangezien ik alleen verantwoordelijk was voor de website. De huisstijl is uiteraard wel terug te zien in de website.

Over het Proces

Het concept voor het festival dat jaar was: X = Progress / X = Process. Met dit concept wilden we het creatieve werkproces belichten. In de eerste fase van de organisatie wilden we mensen vragen wat ze graag zouden zien op het festival dat jaar. Hiervoor bouwde ik een kleine site samen met drie andere studenten om reacties van mensen te verzamelen. Hierna gingen we de echte website bouwen die als een event-site zou dienen. Workshops, lezingen, roosters en locaties zouden op de site te vinden zijn. We hadden een heleboel losse teams die samen werkten aan verschillende aspecten van het festival. Ik was deel van team website en ook eindverantwoordelijke en werkte nauw samen met het styleguide team en team visual om wireframes voor de website te maken. Hoewel de bedoeling was dat deze site met een heel team gebouwd zou worden, heeft mijn team helaas moeten afzien omdat ze druk waren met andere opdrachten voor school. Daarom was het aan mij om de website alsnog te bouwen.

Resultaat

Zie meer:

PokéLibrary | Een digitale Pokémon encyclopedie

Minute | Een vergadertool voor lokale gemeentes