The Emoticon | Fictief Logo

Over deze Case

Cellular Design

Logo Design

Dit project is een greep uit een serie ontwerpen bestemd voor een game. Voor een hobbyproject is mij gevraagd om een aantal logo’s te ontwerpen die de wereld meer tot leven brengen. The Emoticon is een sfeervol café met als missie om al hun klanten te doen stralen.

De Briefing

Naam: 'The Emoticon'
Slagzin: Service for a smile
Verkoopt: Drankjes, snacks en ijs.
Kleurenpalet: Wit & Oranje
Speerpunten:

- Het cafe is ontworpen met een fijne een cheesy sfeer.

- Probeer om een smiley te verwerken in de branding.

- Slagzin hoeft niet gebruikt te worden in de branding.

Over het Proces

Vanwege de interessante premisse van dit fictieve bedrijf wilde ik in eerste instantie een wat meer wacky logo maken. Echter merkte ik dat ik hier wat moeite bij had. Ik wist vrij zeker dat ik een koffie richting in moest gaan of iets met een smiley moest gaan doen. Een van mijn schetsen was een koffie afdruk van een mok. Dit beviel mijn opdrachtgever wel dus hier ben ik op doorgegaan. Uiteindelijk kwam ik op een logo met de warmte van de koffie als uitgangspunt. Dit moest de warme sfeer uitstralen in het café. Ik maakte ook een tweede beeldlogo wat te gebruiken was als logo voor de outfits van het personeel.

Proces

Zie meer:

Stockpile | Een fictief logo ontworpen voor een game.

Choklet | Een Chocolade gethematiseerde kook app.