Nike Team – Kit Samensteller

Over deze Case

Cellular Design

UX Design

Dit project was het laatste vak van mijn User Experience specialisatie. Bij dit vak moesten we een case draaien voor een echt bedrijf. Wij hadden The Valley gekozen als bedrijf. Zij hadden een case liggen voor Nike Team om een digitale catalogus te maken.

De Briefing

Maak een digitale vertaling van de Nike Team catalogus voor desktop waarbij je de volgende features centraal laat staan:

- De mogelijkheid tot het samenstellen van outfits.

- Outfits vergelijken met elkaar.

- Outfits delen met vrienden.

- Een bestelling plaatsen bij een lokale retailer.

- Laat merken dat de applicatie geen webshop is, bestellingen gaan via een offline retailer!

Over het Proces

Tijdens het project werkte ik nauw samen met twee andere studenten. We begonnen ons proces door het maken van een brainstorm en daarna individuele conceptschetsen. Hierna zijn we samen gaan zitten en hebben we het concept samengevoegd tot een geheel. Tijdens het proces hadden we vaak contact met The Valley waar we feedback kregen die wij meenamen in ons ontwerp. Omdat we niet met z’n allen achter één computer kunnen zitten en ieder zijn eigen werkwijze heeft besloten we taken goed te verdelen. Ik was daarom verantwoordelijk voor de rationale van het ontwerp. Ik probeerde hier dus ook waakzaam te zijn in het proces. Het prototype is hieronder te zien. Tevens is de documentatie beschikbaar, hier staat ook de rationale in.

Resultaat

Zie meer:

Choklet | Een Chocolade gethematiseerde kook app.

Roltrap Probleem | Een UX oplossing voor het roltrappen probleem.